dobbelspel yahtzee

Sinterklaas dobbelspel

Sinterklaas Dobbelen is een dobbelspel variant die normaliter tijdens Sinterklaas op pakjesavond gespeeld wordt. Door het Sinterklaas dobbelspel worden de cadeautjes op speelse wijze uitgedeeld wat Sinterklaasavond weer extra leuk maakt. Aan het einde van dit spel is er bekend hoeveel en welke cadeaus de spelers gekregen hebben.

Iedere deelnemer moet voor het spel twee goedkope cadeaus meenemen. Verder zijn er er een wekker en twee dobbelstenen als benodigdheden nodig. De spelleider die zelf ook meespeelt moet de wekker zetten en bepalen hoelang het spel duurt. Iedere speler mag om de beurt twee dobbelstenen gooien en als de dobbelstenen het getal matchen van wat van tevoren gezegd is dan mag er een cadeau uitgepakt worden. Het spel duurt totdat alle cadeaus uitgepakt zijn.

Het verloop van het sinterklaas dobbelspel

Iedere deelnemer moet aan tafel plaats nemen waarna het spel starten kan. Er zal in 3 rondes gespeeld worden. In de 3 rondes kan iedere deelnemer dobbelen voor de sinterklaas cadeautjes die tafel liggen. Iedere ronde zal gespeeld worden binnen de tijd die vantevoren is afgesproken. Na iedere ronde is er natuurlijk even pauze zodat er gedronken en gegeten kan worden.

spelronde 1: 15 minuten

spelronde 2: 15 minuten

spelronde 3: 15 minuten

De jongste sinterklaas vierder ontvangt de dobbelsteen waarna hij of zij ermee moet werpen.Het cijfer op de dobbelsteen geeft aan welke acties er verricht moeten worden. Zodra de opdracht voltooid is zal de dobbelsteen naar de speler links verhuizen. Tijdens ronde 1 en 2 mogen er nog geen cadea’s uitgepakt worden. Zodra er geen cadeatjes meer liggen, moet er een opdracht voltooid worden. Zodra een speler een opdracht krijgt mag deze niet geweigerd worden. Als een opdracht voldaan is zal deze buiten de envelop blijven. Als alle opdrachten op zij zullen ze allemaal weer in de nevelop verdwijnen en kunnen er nieuwe rondes beginnen zodat iedereen weer kans heeft.

Benodigdheden
Dit spel is absoluut het meest gezellig wanneer het een in een grote groep gespeeld wordt. Denk aan zo’n 8 deelnemers of meer. Alle deelnemers die meedoen zullen van tevoren 3 leuke cadeautjes kopen van zo’n €5. Dit zullen cadeautjes zijn die vantevoren samengesteld zijn. Op de dag wanneer het sinterklaas dobbelspel gespeeld gaat worden, moet de spelleider de deelnemers vragen om de cadeautjes in het midden neer te leggen. Op de dag dat het spel gespeeld gaat worden, vraag je deze mensen de cadeautjes in het midden van de tafel, waaraan het spel zal worden gespeeld, neer te leggen. Verder zijn er voor dit spel nodig : Een stopwatch om de tijd bij te houden. Een dobbelsteen,en een envelop. Het spel duurd over het algemeen een uur afhankelijk van het aantal deelnemers.

Trefwoorden: , , , , , ,